Turvataan lasten joulu yhdessä. Yhteistyössä SOS Lapsikylä.

Vuosi 2020 on ollut kaikille meille todella erikoinen vuosi; kukaan ei osannut odottaa mitään tämänkaltaista. Jos joku olisi sanonut viime vuoden lokakuussa, että seuraavana vuonna keväänkynnyksellä Suomen ja koko maailman yli pyyhkäisee virus-aalto, joka saa meidät kaikki polvilleen, olisimme varmasti kiistäneet väitteen.

Maaliskuu kuitenkin tuli, ja ”ennustus” piti paikkansa. Me Rönttösrouvalla mietimme myös, mitä tämä tarkoittaa meille, mitä tässä kohtaa tulee tehdä? Joku teistä on saattanutkin törmätä tarinaamme, siitä, kuinka vessapaperirullakakku muutti meidän maailman. Idea vessapaperrullakakkuun syntyi porukalla illan myöhäisillä tunneilla whatsapp-viestikeskustelussa. Idea sai hymyn meidän huulille – voisiko tämä ilahduttaa myös muita? Näin syntyi vessapaperirullakakku, joka pelasti meidät.

Me olemme äärimmäisen kiitollisia kaikesta tuesta ja tukevista viesteistä, joita olemme saaneet pitkin tätä vuotta, erityisesti tänä kevään aikana ne pitivät meidät pinnan päällä. Nyt me haluamme antaa takaisin. Ja yhdessä kanssasi voimme auttaa enemmän.

Joulu on meidän toimialallamme selkeästi kiireisintä mutta mielekästä aikaa. Työpäivät venyvät, kiire on kova ja pientä treeniä teemme myös parantaaksemme stressinsietokykyämme. Mutta virtaa joulun alla meille erityisesti antaa kohtaamiset ihmisten kanssa; jouluna kaikki ovat hyvällä tuulella ja vaikka hieman väsy painaakin jalkaa, haluamme nauttia täysin niistä hyvänolontunteista, joita kohtaamisemme teidän kaikkien kanssa meille antaa.

Ajatus siitä, että näin ei kuitenkaan ole kaikkialla teki meidät mietteliäiksi. Miten me varmistamme omalla toiminnallamme, että joulu olisi mahdollisimman monelle hyvää aikaa. Erityisesti lapsille.

Tänä jouluna haluamme muistaa erityisesti niitä lapsia, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi. Tästä syystä lähestyimme SOS Lapsikylää ja heidän Apuu-chatin toimintaa, kysyäksemme kuinka me voimme auttaa. Apuu-chatistä SOS Lapsikylä kertoo, että ”keväällä vakavia yhteydenottoja tuli kerran kuukaudessa, nyt tapauksia esiintyy viikottain. Hälyttäviin yhteydenottoihin liittyy perheväkivaltaa, väkivaltaista kiusaamista, akuutteja itsemurhatilanteita ja vanhempien päihteidenkäyttöä. Loma-ajat ja juhlapyhät kasvattavat lasten avuntarvetta entuudestaan.

Tällä hetkellä Apuu-chatin puoleen on kääntynyt jo 11 000 lasta, jotka ovat hakeneet apua ahdistukseen, pelkoihin, kiusaamiseen, kaverisuhteisiin sekä huoleen omista vanhemmista. Lisää SOS Lapsikylän Apuu-chatin toiminnasta pääset lukemaan täältä: https://www.sos-lapsikyla.fi/joulu/

Yksin pienenä yrityksenä emme tätä kaikkea pysty korjaamaan. Mutta yhdessä voimme tehdä jo enemmän. Turvataksemme mahdollisimman monen lapsen joulun pyydämme teitä talkoisiin mukaan.

Ostamalla joulukuussa vessapaperirullakakun, lahjoitat SOS Lapsikylän Apuu-chatin hyväksi 2,50 euroa (€). Kasvattaaksemme kokonaislahjoitussummaa, me Rönttösrouvana lahjoitamme myös ostamastasi kakusta 2,5 euroa (€) SOS Lapsikylän hyväksi. Eli jokainen joulukuussa myyty vessapaperirullakakku kerryttää viidellä eurolla lahjoitussummaa, jonka toimitamme lyhentämättömänä SOS Lapsikylälle.

Jos vessapaperikakku pelasti meidät, voiko se auttaa myös muita?

Rakkaudella,
Rönttösrouva

Tämän linkin takaa löydät tarkemman tiedot vessapaperirullakakustamme